מטרות בחיים
המשפט הידוע "אין לי זמן" הפך למונח שגור בפי רבים. הנכס, אולי היקר ביותר בחיינו חולף לו מבלי שתהיה כל אפשרות לעצור אותו. הסוגיה אם כך, היא לא כיצד לעצור אותו, אלא מה ניתן לעשות איתו.
לכולנו יש תחושה שהזמן חומק לנו מבין האצבעות מבלי שהספקנו לבצע אפילו חצי מהדברים שתיכננו
אז הנה כמה פתרונות יעילים לתכנון של זמן:
1. למרות שזה נשמע מוזר- תקדישו זמן לתכנון הזמן!
קחו עט ודף ותכננו לכם את השבוע קדימה. תנעצו פגישות, ישיבות, חוגים, ספורט וכל מיני אירועים, משימות ומטלות שיש לכם. עדיף שתעשו את זה בתחילת השבוע בשעות הבוקר כשהראש עוד צלול ונקי. ארגון שכזה יצור לכם ימים פרודוקטיביים במיוחד.
2. רשימות!
אני מתה על רשימות! זאת הדרך היחידה לעקוב אחרי משימות, לרכז אותן ולעשות סדר בכל הבלאגן שיש לנו בראש. אני עוד מגדילה לעשות ומפרידה ברשימות שלי משימות שקשורות לעבודה או משימות שקשורות לבית.
כשיש רשימה ארוכה של משימות, בדרכ נעשה את המשימות הקלות והפרובוקטיביות פחות.. לכן, הקפידו על סדרי עדיפויות ושימו את המשימות החשובות והפחות מהנות לביצוע בראש הרשימה כדי שתשלימו אותן קודם וכך גם רמת הסיפוק שלכם מעצמכם תהיה גבוהה יותר וגם תגביר את רמת המוטיבציה לקראת המשימה הבאה.
3. הקציבו זמן לכל משימה
תקציבו מראש זמן ריאליסטי לביצוע של כל משימה. אם יש משימה גדולה במיוחד כמו: הכנת דוח תקופתי שמצריך נגיד 10 שעות ואין לכם באותו היום 10 שעות לביצוע המשימה, הקציבו זמן בכל יום שיוקדש רק למשימה הגדולה הזאת. הצבת גבולות זמן תעזור לכם להשאר מפוקסים ואפקטיבים במשימה שלכם. השקעת מחשבה קטנה נוספת אודות השאלה “כמה זמן אני רוצה להשקיע על זה” יכולה גם לעזור לכם לזהות פונטציאל לבעיות לפני שהם מתרחשות.
4. לדייק את המטרה!
יש לנו כבני אדם נטייה לשאול "מה צריך לעשות?" ולא "מה אני רוצה להשיג?". כשאנחנו קמים בבוקר, נדירים האנשים שרושמים לעצמם את התוצאה הרצויה בסוף יום העבודה. הרוב חושבים על המשימות שיש לבצע. האנשים האלה מאוד חרוצים וגם עובדים ביעילות אבל לא בהכרח ישיגו את התוצאות שהם רצו להשיג.
לכן, צריך לדייק את המטרה באמצעות מודל smart
specific – מטרה ספציפית וברורה.
M – measurable – מטרה שניתנת למדידה.
A – achievable – מטרה שניתנת לביצוע ולהשגה.
R – responsible – מטרה שאתם אחראים להצלחתה ולא תלויה באחרים.
T – Time – מטרה שמוגדרת בזמן
ותזכרו את המשפט שלי: כשמחליטים להתמקד- מתמקדים בהחלטה!
5. פניות רגשית!
לא משנה כמה היומן שלנו מסודר וכמה המטרות שלנו מתוכננות, אם אנחנו לא בהלך רוח של פרודוקטיביות לא נשיג תוצאות.
אנחנו לא מכונות וכאשר המצב הרגשי שלנו אינו במיטבו, אנחנו לא נפעל באותה רמה. אנחנו נתקשה למקד את הקשב ולהתרכז. כשהמוסחות היא פנימית, היא תתבטא בנדידת מחשבות, בחלימה או בעיסוק בבעיות או משברים שעוברים על כולנו.
לכן, מצאו את הדרכים להיות במצב רגשי שליו ועוצמתי.